info@ou-maglen.com,

0882900802,

с. Мъглен, п. к. 8523, община Айтос

 

Актуално

15.09.2023 година - удари първият звънец! Мъглен тръгна на училище!

Двоен празник на 15 септември за мъгленските деца, учители и родители

Много емоции и вълнуващи преживявания на старта на новата учебна година в ОУ"ХРИСТО БОТЕВ"с Мъглен. За всички  15.09 се превърна в двоен празнк. Учениците бяха посрещнати и въведени в изцяло ремонтирана сграда. Напълно обновен е обликът на училищен двор и класни стаи, благодарение на съвместната ни работа с Община Айтос.

Учебната 2023/24 година беше открита тържествено с издигането на националния флаг и с вълнуващо телевизионно излъчване от студиото на училището.

Да е спорна и честита! Усмивки да греят по лицата на деца и родители, защото те са доказателство за резултатите от труда на учителската колегия.

На добър час!

 

 

04.07.2023 г.

Поредният випуск, завълшил успешно основно оброзование.

Трогателни думи, вълнуваща раздяла с пожелания за нова среща след години. Сързи в очите и удовлетворение от положените усилия.

НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2023!

        

 

 

Уважеми родители,

Заповядайте в дните на Отворени врати в часовете по БЕЛ и математика в IV,  V и  VII клас.

Ще Ви очакаваме!

Покана IV клас  - изтегли тук

Покана V  клас  - изтегли тук

Покана VII клас - изтегли тук


🇧🇬 145 години свободна България 🇧🇬

С вълнуващо тържество отбелязахме Националния празник в Читалище Мъглен в присъствието на скъпи гости - г-н Межди Хюсеин - Кмет на селото, общественици и родители .

Малки и големи ученици рецитираха, пяха, бяха истински артисти на сцената, а най-малките танцьори от Клуб "Хоп-троп" дебютираха своя народен танц.

 

 

 

Първи стъпки в света на "Дигитална раница"

На 23.02.2023 г.  и  24.02.2023 г. се проведе информационна среща с учителите, родители и ученици за представяне на първата безплатна национална единна българска платформа за образователни услуги и съдържание „Дигитална раница“ и нейните възможности.

Дигиталната раница има лесен и интуитивен интерфейс, насочен към ученици, родители и учители, независимо от тяхната дигитална готовност.

Проектът е част от няколко етапа на дигитализация на всички процеси в образованието, заложени в мащабния проект „Образование за утрешния ден“.

👨‍💻💼Платформата „Дигитална раница“ е безплатна и осигурява достъп до електронни уроци за ученици от I до XII клас. Освен това дава възможност на учителите да публикуват разработени от самите тях дигитални уроци. 📲Платформата служи и като информационен портал за родители, като им позволява да следят обучителния процес на своите деца и да получават актуална информация за оценките, отсъствията, бележките и задачите им за самостоятелна работа.

Достъпът до нея се осъществява на адрес https://edu.mon.bg/ чрез националните образователни акаунти на ученика и учителя в @edu.mon.bg или регистрацията на родителя в Национална електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО).


Отбелязване на Деня на розовата фланелка в ОУ”Христо Ботев”, с. Мъглен!

 

 


Помним те, Апостоле!

Помним, заветите ти!

Твоят огън ще гори в душите ни..

Това е част от посланието, с което ОУ “Христо Ботев”, в с. Мъглен, отбеляза 150 години от Обесването на Васил Левски.

Поклон пред паметта на Апостола! 🤍🇧🇬

                    

    

 

 


Със заповед на министъра на образованието проф. Сашо Пенов дните от 12 до 17 януари ще са НЕУЧЕБНИ за  учениците от област Бургас. Целта е да се ограничи разпространението на вирусни заболявания. Пазете се и бъдете здрави!

 


 

„НАДЕЖДА ВМЕСТО ЦВЕТЕ ДА ДАРИМ“

Уважаеми родители, приятели, скъпи ученици!

По стара българска традиция първият учебен ден е празник за всички – за учениците и техните семейства, за учителите. Затова сърдечно Ви каним на тържественото откриване на новата учебна 2022/2023 година на 15.09.2022 г. от 9:00 ч. в училищния двор.

Всяка година на 15 септември много ученици подаряват цветя на своите учители. Нека тази година тези от Вас, които са решили да направят такъв жест, ДА НЕ КУПУВАТ ЦВЕТЯ, а да дарят средствата за пострадалите от наводненията училища от Карлово и селата в района!

Обръщаме се към Вас с призив да подкрепим едно благородно дело, което ще покаже нашето отношение към случващото се в държавата и споделената болка на всички хора от бедстващите райони.

Нека бъдем добри и отворим сърцата си!

Нека приготвените средства от всеки родител за цветя за първия учебен ден отидат в подкрепа на хората, които изгубиха домовете си и които отново трябва да повярват в доброто!

Това е нашият първи урок към децата за милосърдие и съпричастност.

Кутия за тази цел ще има на видно място около входа на училището .

Благодарим ви предварително!

 

 

В навечерието на 24 май училището тържествува!

Образованието ще пребъде!

Щом са живи духът учителски и ентусиазмът ученически!

 
 

 

 


 

ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ 2022

На 17.03.2022 г.  се проведе  НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ  „Европейско кенгуру". В него взеха участие 24 ученика. Те решаваха 26 логически задачи  с максимален брой 100 точки.

Най-добри резултати постигнаха Синан Юсеин и Селен Топал от 4 клас - съответно 52 и 50 точки. 

Останалите участници могат да проверят постигнатия резултат в протоколите по класове:

1 клас

2 клас

3 клас

4 клас

6 клас

7 клас


ДА ПОМОГНЕМ НА ПРИРОДАТА!
Основно училище „Христо Ботев”, с. Мъглен, община Айтос

обявява подбор на кандидатите за заемане на длъжността:

Образователен медиатор

за учебната 2021/2022 година

ОБЯВА 

 

ВАЖНО за родителите на  учениците от 1 и 8 клас!!!

Уважаеми дами и господа,

Всички семейства; чиито деца са записани за първи път в първи или осми клас на държавно или общинско училище имат право на еднократна помощ от 300 лв. за покриване на част от началото на новата учебна 2021/2022 година. Средствата се отпускат независимо от техните доходи при условие, че хората остават постоянно в страната и не са настанени за откриване на извън семейството. Помощта се предоставя и за деца, настанени в семейства на роднини, близки на детето или приемни семейства, както и на настойник/попечител, който показва такова дете.

Финансовата подкрепа се отпуска след подаване на заявление-декларация. В случаите, в които направление "Социално не подпомагане" (ДСП) може да получи информация за служебен път, към него се прилагат следните документи:

  • удостоверение, че детето (децата) е записано в първи клас/клас на държавно общинско училище или съответното училище;
  •  копие от удостоверение за назначаване на настойник или попечител.

Заявлението се предоставя след записване на детето в първи/осми клас, но не по-късно от 15 октомври 2021 г. Изключването се прави за случите, когато поради здравословни причини, установени с протокола на лекарската консултативна комисия, детето не може да започне училище, но не повече от 6 месеца от началото на учебната година.

Заявлението може да бъде подадено към ДСП по настоящ адрес по електронен път. Електронните услуги 778 за отпускане на еднократна помощ за ученици, записани в първи клас и услуга З 121 за ученици, записани в осми клас, са достъпни през Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция "Електронно управление", на адрес https://edelivery.egov.bg, раздел "Заяви е-Услуга", Агенция за социално подпомагане. Необходимите удостоверителни документи могат да бъдат прикачени и подадени по електронен път, чрез създадената от ДАЕУ е-форма на заявление. Подателят трябва да притежава Персонален идентификационен код (ПИК) на Националния осигурителен институт (НОИ), на Национална агенция за приходите (НАП), стационарен или мобилен квалифициран електронен подпис.

При възникнали въпроси, относно заявяването на услугата можете да се обръщате към Помощен контактен център на ДАЕУ - 070020341,  help@e-gov.bg

При необходимост от допълнителна информация от Ваша страна относно услугите, можете да се обръщате към г-жа Цветелина Тодорова, тел. 02 949 2274, ел. tttodorova@e-gov.bg.


 

 На 29 май девет ученици взеха участие в Националното състезание по математика "Европейско кенгуру". Ето и резултатите на учениците:

 22 АПРИЛ - ДЕН НА 100000000000000000

Световният ден на Земята се представя с много изявления:

Училищният клуб "Земята-моят дом" се включва в инициативата на РУО Бургас "Засади дръвче";

Всички класове се отзоваха на апела на Ученическия съвет за почистване на училищния двор;

Учениците от ЦДО изработват различни предмети от западни материали.

Всички заедно се обещаха да пазим общия ни дом - планетата Земя!

 

 

 

 


СЕДЕФ ТОПАЛ!

С гордост към Седеф Топал и адмирации за нейните учители - г-жа Касабова и г-жа Петрова за достойно й представяне в тази сложна обстановка на Областните кръгове на Националните олимпиади по химия и опазване на околната среда и Биология и здравно образование .С пожелание за още по-смели мечти за бъдещето, защото се присъединиха към тези, които вярват в красотата на мечтите си!

Теаш Технол

2000000000000


 

На 18.03.2021 г. в училище се провежда Национално математическо състезание "Европейско кенгуру". В 13 ученика с 13 ученика от I до IV клас. Резултатите на участниците могат да се проверят по класове:

1 клас

2 класа

3 клас

4 клас

 

Скъпи ученици и родители,

През тези дни на декември в ОУ "Христо Ботев" - Мъглен провеждахме коледен базар, за който вие правите лакомства, коледни картички, украси и други коледни подаръци. Тази година обстоятелствата не могат да бъдат извикани, но не се бива да се губи коледния си дух и се предлага да се забавлявате, като разглеждате каквото са сътворили деца и ученици за "Нашата различна коледа", вдъхновени от своите учители. Благодарим ви за приятни коледни емоции! Независимо, че тази година Коледата ще е много по-различна за всички, вие успяхте да спрете сърцата на вашите учители и близки! Поздравления, мили деца! Гордеем се с вас! Благодарим и на Вас, уважаеми родители! Вие за сетен път подкрепяте и подпомогнате деца, за да покажете ЗАЕДНО, че КОЛЕДАТА Е ВЪЗМОЖНА!

Да благодарим на Учителите - на всеки поотделно и на всички заедно !!! 

Бъдете здрави! Светли Коледни и весели Новодишни празници!


Децата от 2 клас с помощта на г-жа Елза Мелконян също пресъздадоха Коледните празници с много настроение!

Коледа 2 клас

 


Забавлявайте се с най-малките и тръпнещи от вълнение - деца от ПГ

и г-жа Гюлбие Мехмед!

 


Споделете вълненията на децета от 1 клас и г-жа Нуртен Ахмед и г-жа Гюлшен Мехмедали!

 

 


Коледни вълнения с деца от 3 клас и г-жа Петя Стоянова

 

 


Коледни творения и вълнения на учениците от 5 клас

 

 


Сърдечни поздравления от учениците в 6 клас

 

 


Творения и вълнения в часовете по Занимания по интереси в ЦДО с г-жа Елена Петрова

 

 Уважаеми родители и ученици,

Във връзка със заповед РД-01-677 / 25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването за въвеждане на временни противопопидемични мерки на територията на Република България се установява присъствието на учебни занятия в училищата, считано от 28.11.2020 г. до 21.12.2020 г.

Във връзка със Заповед № РД 09-3457/26.11.2020 г. на министъра на образованието и науката учениците ще се обучават в електронна среда от разстояние чрез утвърдена от МОН електронна платформа  - Майкрософт Тиймс.

Учебните часове ще се провеждат по утвърденото седмично разписание за I срок и по утвърден график за времетраенето на часовете, който ще получите от класните ръководители. Същите са публикувани В ТОЗИ САЙТ в информационното меню ОБУЧЕНИЕ В ЕЛЕКТРОННА СРЕДА.

Стриктно ще се отразява присъствието и отсъствието на учениците от онлайн часовете.

Учениците, които имат нужда от консултации ще получат съдействие от учителите по предмети, съгласно утвърден график, с който ще ви запознаят класните ръководители.

При нужда се обръщайте към класния ръководител, който ще Ви свърже със съответните специалисти.

Призоваваме всички заедно да допринесем за ограничаване на разпространението на Ковид-19, като спазваме противоепидемичните мерки.

Нека продължим да бъдем отговорни и пазим здравето на всички.

Зорка Петкова, директор


Уважаеми родители,

Уверете се, че, предстои от 30 ноември / понеделник / ученици от всички класове да преминат към обучение от разстояние в електронна среда в електронна платформа Майкрософт Тимс чрез използване на средства за информационни и комуникационни технологии. 

Напомняме Ви, че съгласно чл. 40 в, ал.7 от Наредба 10 за организация в училищното образование РОДИТЕЛЯТ Е ДЛЪЖЕН:

1. За да осигурите необходимите технически средства / таблет, лаптоп, компютър, телефон / и технологични условия / достъп до интернет / за пълно участие в обучението за дете си.

2. Да осигурим редовно участие на ученици в обучение от разстояние в електронна среда и своевременно, за да уведомим класния ръководител за отсъствие на ученици по уважителни причини;

3. Да поддържа редовна комуникация с учителите със средствата за социална комуникация и да се осведомява за участието, успеха и развитието на ученика;

4. Да съдейства за спазването на правилата за провеждане на обучението от разстояние в електронна среда, публикувани в електронния дневник Школо и сайта на училището;

Напомням Ви, че при синхронно обучение от разстояние в електронна среда на учениците се поставят отсъствия в съответствие с чл. 61а от Наредбата за приобщаващото образование.

Моля Ви да предприемете действия за осигуряване на технически  средства и технологични условия за пълноценното участие на детето Ви в учебния процес от разстояние. Разчитаме на Вашата подкрепа и отговорност!

Пазете се и бъдете здрави!

Зорка Петкова, директор


Уважаеми родители и ученици,

Информирам Ви за епидемичната обстановка в ОУ „Христо Ботев“, с. Мъглен към днешна дата – 23.11.2020 г., както следва:

- учениците от 1 до 5 клас и децата от подготвителна група  продължават присъствено обучение до 26.11.2020 г.

- днес от общо 111 деца и ученици отсъстват 7 ученика с грипоподобни симптоми

- няма ученици под карантина и карантинирани паралелки

- един учител в ПГЕ е в отпуск по болест

- няма болни служители

- няма учители и служители под карантина

- учениците от 6 и 7 клас  продължават обучението от разстояние в електронна среда

На брифинг Националният оперативен щаб предлага затваряне на училища и детски градини за присъствено обучение от 26.11.2020 г.

 Пазете се и бъдете здрави!

Зорка Петкова, директор


Уважаеми учители, родители и ученици,

Уведомявам Ви, че носенето на предпазни средства - маски/шлемове е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за всички в училище, включително и за учениците по време на час.

Ролята на родителя в дигиталното обучение е много важна. Вярвам, че ще ни подпомогнете в изпълнение на това задължение и ще обясните спокойно на децата си защо трябва да носят маски.

Уважаеми родители, маските в клас са уважение към живота на учителя!

Носенето на маска в клас - определено това е най-правилното решение в момента. Животът и здравето на колегите е точно толкова важен, колкото и на самите ученици!

Важно е  както ученици, така и учители да се чувстват малко по-спокойно.

Информирам Ви за епидемичната обстановка в ОУ „Христо Ботев“, с. Мъглен към днешна дата – 20.11.2020 г., както следва:

- учениците от 1 до 5 клас и децата от подготвителната група са на присъствено обучение и продължават по същия начин –

- днес от общо 111 деца и ученици отсъстват 8 ученика с грипоподобни симптоми

- няма ученици под карантина и карантинирани паралелки

- няма болни учители  и служители

- няма учители и служители под карантина

- учениците от 6 и 7 клас са на обучение от разстояние в електронна среда и продължават до ново решение.

Пазете се и бъдете здрави!

Зорка Петкова, директор


Уважаеми учители, ученици и родители,

Информираме Ви за епидемичната обстановка в ОУ „Христо Ботев“, с. Мъглен към днешна дата – 16.11.2020 г., както следва:

- учениците от 1 до 5 клас и децата от подготвителната група са на присъствено обучение и продължават по същия начин 

- днес от общо 111 деца и ученици отсъстват 5 ученика с грипоподобни симптоми

- няма ученици под карантина и карантинирани паралелки

- няма болни учители  и служители

- няма учители и служители под карантина

- учениците от 6 и 7 клас са на обучение от разстояние в електронна среда и продължават до 25.11.2020 г.

Пазете се и бъдете здрави!

Зорка Петкова, директор


Уважаеми родители,

Информирам Ви, че за понеделник - 16.11.2020 г.  присъственото обучение и следобедните занимания на учениците от ПГ и от 1. до  5. клас се запазват. Няма заболели учители и ученици със симптоми на Ковид 19. 

При промяна на ситуацията в училище ще ви информирам своевременно.

Изпращам линк към интервю за родители, свързано с провеждането на Национално научно изследване, подкрепено от МОН.

https://forms.gle/LzZYkNXtQCdHfgXp9

Моля да отделите от времето си за попълване.

Благодаря за участието и оказаното съдействие!

Зорка Петкова, директор


Уважаеми родители,

Информирам Ви, че за утре - 13.11.2020 г.  присъственото обучение и следобедните занимания на учениците от ПГ и от 1. до  5. клас се запазват.

Няма заболели учители и ученици със симптоми на Ковид 19. Продължаваме да следим заболеваемостта в подготвителна група, начален етап  и пети клас.

При промяна на ситуацията в училище ще ви информирам своевременно.

Моля, всички да ограничим контактите си и да спазваме противоепидемичните мерки.

Бъдете здрави и се пазете!

Зорка Петкова, директор


УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ ,

Уведомявам Ви, че Областният кризисен щаб реши учениците от  6  до 12 клас  от област Бургас да преминат към обучение от разстояние в електронна среда за периода  от 12.11.2020 г. до  25.11.2020г.

            С цел опазване здравето на децата Ви призовавам да оказвате необходимия контрол по спазване мерките за безопасност  и да окажете необходимото съдействие за включването на учениците в учебните занятия от разстояние в електронна среда във виртуалните класни стаи в  Майкрософт Тиймс.

Напомням Ви, че Вие - родителите имате задължение за осигуряване на технически средства и интернет достъп за децата си.

Напомням Ви, че за неприсъствие в учебни часове в Майкрософт Тиймс ще се пишат отсъствия на учениците.

Моля, поддържайте близка връзка с класните ръководители и учителите, следете електронния дневник за съобщения и сайта на училището за новини.

Пазете се и бъдете здрави!

Зорка Петкова - директор на  ОУ “Христо Ботев“, с. Мъглен


Уважаеми родители,

Уведомяваме Ви, че през изминалата седмица и към днешна дата - 09.11.2020 г. в училище  няма учители и ученици с положителен тест за COVID 19.  

Моля да напомняте на децата да спазват въведените противоепидемични мерки.

Резултатите от проведената анкета показват висок процент на желаещите да продължи присъственото обучение - 135 от всички 150 родителя.

С уважение,

Зорка Петкова, директор


„ Да се ​​знае, да се помни,

че България е жива,

на будителите скромни

българинът китка свива. "

Учениците от ОУ „Христо Ботев“ с. Мъглен отбелязаха подобаващо Деня на народните будители в условията на COVID 19, спазвайки изискванията за безопасност.

За пореден път те доказаха, че са достойни наследници на онези, които воюваха не с оръжие, а с перо и посветиха своя живот в полза на народа си. 


Уважаеми родители,

Моля да попълните анкета, предоставена от Института за изследвания в образованието и Асоциация Родители на следния линк:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSexzG69tUYIB7EI_PZd0viHtaFLnI_MTVmOjX-sXZimGR7UEg/viewform


Уважаеми родители,

Уведомяваме ви, че към днешната дата - 27.10.2020 г. в училище  няма учители и ученици с положителен тест за COVID 19. Продължава карантината за 2 ученика, контактни с болен член от семейството.

Моля да напомняте на децата  да спазват  въведените противоречиви мерки.

Само заедно ще преминем през това изпитание. Бъдете здрави!

С уважение,

Зорка Петкова, директор

 


На 14 октомври г-жа Нуртен Ахмед, г-жа Петя Стоянова и г-жа Зейнеб Али се включиха в инициативата "Пресичам безопасно с Теди" и проверихме с ученици от начален етап интересен интерактивен урок по Безопасността при движението по пътищата. 

 

 

 


Уважаеми родители,

Уведомяваме се Ви, че днес 01.10.2020 г. получихме информация за положителен тест за COVID 19 на учител на група за целодневна организация на ученици от I и II клас. Продължаваме да следваме протокола за действие при COVID 19.

Уведомихме РЗИ гр. Айтос и ще изпълняваме указанията:

  • Днес ще се извърши пълна дезинфекция на сградата в училището;
  • Учениците не се карантинират, поради спазването на противопопидемичните мерки / носене на маски и / или шлем, дезинфекция на помещения и др. /;
  • Няма задължение да се свържете с учениците.

Няма данни за други учители и за ученици с положителни проби.

Родителите се информират, за да наблюдават децата си за помощ;

Бъдете спокойни, но бдителни. От нашата страна можете да вземете всички необходими мерки за безопасност.

С уважение,

Зорка Петкова, Директор


Уважаеми родители и ученици,

Уведомяваме се Ви, че към 21.09.2020 година няма болни и заразени учители и ученици от COVID-19.

Под карантина с 2 ученика, се свържете със сега член на семейството.

Бъдете здрави!


ВАЖНО !!!

От 16.3.2020 г. (понеделник) в училище няма да се провеждат редовни учебни часове, а ще се прилагат различни форми на обучение в електронна среда по графика за седмичното разписание на класа. Ще получавате  допълнителни указания от съответните учители и класни ръководители.
Моля следете редовно съобщенията  в платформата ШКОЛО.
За провеждането на часовете е необходим интернет и компютър.
Уважаеми ученици,
Времето, прекарано в къщи е наложително да използвате  за овладяване на учебното съдържание, което Вашите учители ще ви преподават дистанционно. Поддържайте обучителната си активност, като се упражнявате върху преподадените уроци.
Ограничете максимално достъпа си до обществени места. Избягвайте физически контакт с други хора. Използвайте активно средствата за лична защита и хигиена, осигурени от Вашите семейства.
Уважаеми родители,
Като отговорни граждани следете здравословното състояние на своите деца. Осигурете им лични предпазни средства. При най-малко съмнение за влошаване на здравето им, незабавно потърсете медицинска помощ. Подкрепяйте и мотивирайте децата си да се запознават редовно с учебните материали, предоставени им по различни канали от техните учители.


ВАЖНО !!!

От 12.03.2019 г. в училище ще бъде създадена прецизна организация за пропускателния режим на учениците.

На всяко дете ще се обърне специално внимание, като се измери неговата температура и при установяване на ученици с температура над нормалната те ще бъдат връщани за лечение.

Провеждат се всички санитарни мероприятия и мерки.

Няма да се допускат външни лица в сградата на училището.


Уважаеми колеги, ученици и родители!

Във връзка със сложната епидемиологична обстановка призовавам учениците, учителите и служителите :

1. Да не напускат дома си, ако не се налага, с решение на родителите, до 11.03.2020 г., включително

2. Да не се събират с приятели и съученици където и да е – в заведения, фитнес зали, спортни зали, кино салони, библиотеки, магазини …!

3. Да не се ръкуват и прегръщат с близки, с които се срещат при необходимост!

4. Да подготвят за предстоящите учебни занятия лични предпазни средства (гел за дезинфекция на ръцете, мокри дезинфектиращи кърпички).

5. В училището да използват активно и отговорно всички средства за лична хигиена!

6. Да се ​​търси търсенето при работа на работниците в училището за обработка на всички повърхности през всяко междучасие на всяко ученическо място!

7. Да поемете отговор и нямате отговор за запазване на здравето на учениците, учителите и служителите в училище!

8. Да уверите родителите си, за да не посетите училището в сградата до момента на отстраняване. Свържете се с директор, ръководители на клас, учители и служители, за да се свържете с телефона или онлайн и др.

9. Отменят всички извънкласни и въведени дейности до следващото съобщение!

Зорка Петкова

директор

Copyright © 2023 idwebbg.com. All Rights Reserved. | Презареди